
Składniki
400 gramów
2 łyżki
50 gramów
100 gramów
1 opakowanie
50 gramów
null
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczniaki umyj i osusz na ręczniku papierowym. Grzyby i pomidory pokrój w paski.
Krok 2
Szalotkę i dymkę pokrój w piórka , a papryczkę chili posiekaj.
Krok 3
Na patelni rozgrzej olej, dodaj grzyby, podsmaż a następnie dodaj resztę składników, duś ok 5 min.
Krok 4
Do gotowych warzyw wlej Sos Knorr i gotuj na małym ogniu ok 6 min.
Krok 5
Podawaj w głębokim talerzu, dekoruj natką.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej