Boczniaki w śmietanie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Boczniaki w śmietanie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 łyżki

50 gramów

100 gramów

1 opakowanie

50 gramów

null

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczniaki umyj i osusz na ręczniku papierowym. Grzyby i pomidory pokrój w paski.

Krok 2

Szalotkę i dymkę pokrój w piórka , a papryczkę chili posiekaj.

Krok 3

Na patelni rozgrzej olej, dodaj grzyby, podsmaż a następnie dodaj resztę składników, duś ok 5 min.

Krok 4

Do gotowych warzyw wlej Sos Knorr i gotuj na małym ogniu ok 6 min.

Krok 5

Podawaj w głębokim talerzu, dekoruj natką.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Boczniaki w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Boczniaki w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Boczniaki w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Boczniaki w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Boczniaki w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Boczniaki w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Boczniaki w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Boczniaki w śmietanie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Golonka w piwie
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej