Bogacz

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

5 sztuk

3 łyżki

3 łyżki

0.5 szklanki

0.5 łyżeczki

krem:

6 sztuk

15 łyżek

5 łyżek

3 szklanki

45 dekagramów

2.5 łyżki

10 dekagramów

10 dekagramów

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubić, dodać cukier i 0po jednym żółtku.

Krok 2

Następnie wsypać obydwie mąki z proszkiem i wymieszać.

Krok 3

Ciasto wlać na blachę i piec 25 minut w 180 stopniach.

Krok 4

Żółtka utrzeć.

Krok 5

Dodać mąkę ziemniaczaną i pól szklanki mleka. Wymieszać.

Krok 6

Wlać resztę mleka.

Krok 7

Zagotować jak budyń, mieszając.

Krok 8

Wystudzić.

Krok 9

Kasię utrzeć na puch, dodać stopniowo budyń.

Krok 10

Dokładnie wymieszać.

Krok 11

Masę podzielić na dwie części.

Krok 12

Do jednej dodać kakao.

Krok 13

Do drugiej wiórki, płatki migdałowe i pokrojonego ananasa.

Krok 14

Na biszkopt wyłożyć ciemny krem, a następnie jasny.

Krok 15

Biszkopt udekorować ananasem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bogacz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bogacz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bogacz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bogacz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bogacz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bogacz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bogacz - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Biszkopt dla Mamy
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej