Ciasteczka CHIŃSKIE

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

4 sztuki

15 dekagramów

1 łyżeczka

15 dekagramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Całe jaja utrzeć z cukrem na pulchną masę.

Krok 2

Kasię rozpuścić i dodać do niej kakao. Przestudzony tłuszcz wlać do masy jajecznej i ubijać.

Krok 3

Następnie dodać mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia.

Krok 4

Piec 40 minut w temperaturze 180˚C.

Krok 5

Polewa: 7 łyżeczek cukru pudru 1 łyżka gorącej wody 1 łyżka kakao 1 łyżeczka masła

Krok 6

Wszystkie składniki połączyć i utrzeć na jednolitą masę i polać jeszcze ciepły placek.

Krok 7

Zostawić ciasto do ostygnięcia.

Krok 8

Następnie wykrawać szklanką ciastka w kształcie księżyca

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej