
Składniki
1 opakowanie
1 opakowanie
100 gramów
2 sztuki
0.5 sztuki
2 łyżki
1 sztuka
2 sztuki
100 gramów
10 gramów
50 mililitrów
1 sztuka
1 sztuka
10 dekagramów
1 łyżeczka
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Warzywa umyj i pokrój w drobne cieniutkie paseczki lub zetrzyj na tarce. Papryczkę oczyść z pestek i pokrój w bardzo drobną kostkę. Grzybki Mun pokrój w cienkie paseczki.

Krok 2
Na dużej patelni rozgrzej tłuszcz zmieszany z olejem sezamowym. Podsmaż mięso mielone.

Krok 3
Do mięsa dodaj poszatkowane warzywa, starty czosnek i świeży starty imbir oraz sos sojowy. Całość smaż ok. 15 minut, mieszając od czasu do czasu. Na koniec dodaj posiekaną natkę pietruszki. Gotowy farsz zostaw do ostygnięcia.

Krok 4
Gotowe ciasto ryżowe przetnij na pół tak, aby powstały dwa trójkąty. Brzegi ciasta posmaruj roztrzepanym jajkiem. Na środek wyłóż przygotowany farsz z mięsa i warzyw. Ciasto złóż w kopertę i ciasno zwiń.

Krok 5
Naleśniki z farszem smaż na głębokim oleju na złoty kolor. Zarumienione naleśniki wykładaj na papierowe ręczniki, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu.

Krok 6
Przygotuj Fix do potraw chińskich zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Rozmieszaj Fix z zimną wodą i zagotuj.

Krok 7
Sos do naleśników podawaj w oddzielnej miseczce. Naleśniki podawaj posypane kiełkami oraz ziarnem sezamu.


Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Do potraw chińskich Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Naleśniki chińskie
Naleśniki chińskie to potoczna nazwa dobrze znanych sajgonek. Zasmakują one miłośnikom azjatyckich i orientalnych smaków. Chrupiące ciasto ryżowe z wyrazistym farszem w towarzystwie pysznego sosu słodko-kwaśnego znajdą amatorów także w twoim domu. Przygotowując potrawę nie możesz zapomnieć o paru szczegółach. Warzywa pokrój drobno lub zetrzyj na tarce. Usuń z ostrej papryczki nasiona (będzie mniej pikantna) i pokrój w bardzo drobną kostkę. Grzyby mun pokrój w cienkie paseczki. Mięso mielone usmaż na tłuszczu zmieszanym z olejem sezamowym – nadasz mu w ten sposób ciekawego i oryginalnego smaku. Do mięsa i warzyw dodaj starty czosnek, świeży starty imbir i sos sojowy. Wzbogać go również posiekaną natką pietruszki. Składając sajgonki pamiętaj żeby brzegi ciasta ryżowego posmarować roztrzepanym jajkiem. Po usmażeniu odsącz je na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Sajgonki zaserwuj z wyrazistym sosem słodko-kwaśnym. By podkreślić smak naleśników, posyp je kiełkami i ziarnami sezamu.