Ciasteczka CHIŃSKIE

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

15 dekagramów

15 dekagramów

15 dekagramów

3 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Całe jaja utrzeć z cukrem na pulchną masę.

Krok 2

Kasię rozpuścić i dodać do niej kakao. Przestudzony tłuszcz wlać do masy jajecznej i ubijać.

Krok 3

Następnie dodać mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia.

Krok 4

Piec 40 minut w temperaturze 180˚C.

Krok 5

Polewa: 7 łyżeczek cukru pudru 1 łyżka gorącej wody 1 łyżka kakao 1 łyżeczka masła

Krok 6

Wszystkie składniki połączyć i utrzeć na jednolitą masę i polać jeszcze ciepły placek.

Krok 7

Zostawić ciasto do ostygnięcia.

Krok 8

Następnie wykrawać szklanką ciastka w kształcie księżyca

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasteczka CHIŃSKIE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasteczka CHIŃSKIE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasteczka CHIŃSKIE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasteczka CHIŃSKIE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasteczka CHIŃSKIE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasteczka CHIŃSKIE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasteczka CHIŃSKIE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szyszki
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej