Ciasto budyniowe na herbatnikach

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

6

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

115 osób wydrukowało

Pobierz pdf

121 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

300 gramów

1 sztuka

0 gramów

0.3 szklanki

0.5 szklanki

0 gramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

 1. Przygotowuję budyń w mniejszej ilości mleka niż zalecane na opakowaniu tak, aby był gęsty. Dodaję do niego Kasię, miksuję, dodaję wiórki i mieszam.

Krok 2

Na desce lub paterze kładę pierwszą warstwę herbatników (8), każdy obtoczony w mleku, to smaruję kremem, potem znów herbatniki namoczone w mleku i masa krówkowa (jak gęsta, to podgrzewam w garnku z wodą) i tak naprzemiennie, aż się skończą składniki.

Krok 3

Z wierzchu smaruję kremem i dekoruję owocami i kakao. Odstawiamy na minimum godzinę do lodówki, a najlepiej na całą noc. SMACZNEGO

1

Opinie o przepisie

  • Bożena Owczarek

    Bożena Owczarek

    Ja maczam herbatniki w winie rozcienczonym woda ,polecam

    Odpowiedz Odpowiedz

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej