Ciasto kokosowe z Carte d’Or

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

19 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 łyżka

0.2 łyżeczki

1 sztuka

3 łyżki

150 gramów

2 sztuki

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce wymieszaj mikserem: mąkę z proszkiem do pieczenia, Kasię, żółtko i cukier puder. Gdy składniki się połączą, wyłóż je na podsypany mąką stół i szybko zagnieć gładkie ciasto.

Krok 2

Prostokątną formę o wymiarach 22x28cm wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto lekko rozwałkuj i wylep nim dno formy. Na cieście rozsmaruj dżem.

Krok 3

Białka ubij na sztywną pianę z cukrem pudrem. Następnie dodaj wiórki kokosowe i delikatnie wymieszaj.

Krok 4

Masę kokosową wyłóż na dżem. Piecz ok. 30 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.

Krok 5

Schłodzoną śmietankę ubij na sztywno z cukrem pudrem.

Krok 6

Gotowe ciasto pokrój na kawałki. Podawaj z bitą śmietaną i lodami Carte d’Or sorbet black current.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto kokosowe z Carte d’Or - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto kokosowe z Carte d’Or - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto kokosowe z Carte d’Or - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto kokosowe z Carte d’Or - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto kokosowe z Carte d’Or - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto kokosowe z Carte d’Or - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto kokosowe z Carte d’Or - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej