Ciasto tortowe tiramisu

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

151 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

126 osób wydrukowało

Pobierz pdf

119 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

6 sztuk

1 szklanka

1.5 szklanki

1 łyżka

1.5 łyżeczki

0.5 szklanki

masa:

2 opakowania

15 dekagramów

poncz:

400 mililitrów

2 łyżki

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Upiec biszkopt.

Krok 2

Jajka ubić z cukrem, dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać.

Krok 3

Wsypać startą czekoladę i wszystko dokładnie wymieszać.

Krok 4

Piec w 180 C ok. 40 min.

Krok 5

Upieczony i ostudzony biszkopt przekroić na 2 części.

Krok 6

Każdą warstwę nasączyć ponczem.

Krok 7

Wykonać krem.

Krok 8

Pierwszą część ciasta posmarować kremem, następnie posypać kakao, przykryć drugą częścią ciasta, posmarować kremem i posypać kakao.

Krok 9

Przystroić według własnego gustu.

Krok 10

Wstawić do lodówki na 2 godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto tortowe tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto tortowe tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto tortowe tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto tortowe tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto tortowe tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto tortowe tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto tortowe tiramisu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej