Ciasto tortowe tiramisu

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

2

151 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

126 osób wydrukowało

Pobierz pdf

119 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

6 sztuk

0.5 szklanki

1.5 łyżeczki

1 szklanka

1.5 szklanki

1 łyżka

masa:

2 opakowania

15 dekagramów

poncz:

5 łyżek

2 łyżki

400 mililitrów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Upiec biszkopt.

Krok 2

Jajka ubić z cukrem, dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać.

Krok 3

Wsypać startą czekoladę i wszystko dokładnie wymieszać.

Krok 4

Piec w 180 C ok. 40 min.

Krok 5

Upieczony i ostudzony biszkopt przekroić na 2 części.

Krok 6

Każdą warstwę nasączyć ponczem.

Krok 7

Wykonać krem.

Krok 8

Pierwszą część ciasta posmarować kremem, następnie posypać kakao, przykryć drugą częścią ciasta, posmarować kremem i posypać kakao.

Krok 9

Przystroić według własnego gustu.

Krok 10

Wstawić do lodówki na 2 godziny.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej