Ciasto z wiśniami i kruszonką

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

172 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 szklanki

5 sztuk

1 łyżeczka

1 sztuka

1 łyżka

1 szklanka

1 opakowanie

1 opakowanie

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z mąki, żółtek, Kasi, proszku i cukru waniliowego zagnieść ciasto.

Krok 2

1/3 ciasta zostawić na kruszonkę i włożyć do lodówki.

Krok 3

Resztę rozwałkować.

Krok 4

Na blachę ułożyć ciasto, posypać odrobiną bułki tartej, a na to owoce.

Krok 5

Z białek ubić pianę, usztywnić szklanką cukru oraz kisielem.

Krok 6

Pianę wyłożyć na wiśnie, resztę ciasta zetrzeć na wierzch na tarce.

Krok 7

Piec w dobrze rozgrzanym piekarniku. Smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto z wiśniami i kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto z wiśniami i kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto z wiśniami i kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto z wiśniami i kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto z wiśniami i kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto z wiśniami i kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto z wiśniami i kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej