Eskimosek

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

6

13 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

268 osób wydrukowało

Pobierz pdf

230 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 opakowań

1 opakowanie

2 opakowania

2 szklanki

8 sztuk

1 szklanka

1 puszka

4 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Puszkę z mlekiem gotować 3 godziny, wystudzić. Jaja ubić z cukrem na puch.

Krok 2

Mleko zagotować i wlewać dość szybko masę jajeczną, energicznie mieszając, aby masa nie przypaliła się. Podgotować chwilę i mieszać. Wystudzić.

Krok 3

Kasię rozkręcić mikserem do białości, dodawać po trochu zimną masę jajeczną i mleko w proszku. Krem podzielić na pół, do jednej części dodać kakao, wymieszać.

Krok 4

Blaszkę 25 na 35 wyłożyć folią aluminiową, na dno ułożyć ciasno herbatniki.

Krok 5

Układać kolejno warstwy: ciemny krem, herbatniki, jasny krem, wafel, połowa masy z puszki, wafel, ciemny krem, herbatniki, jasny krem, wafel, masa z puszki, wafel.

Krok 6

Ciasto wstawić do lodówki na parę godzin, aby stężało i masy przegryzły się.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Eskimosek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Eskimosek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Eskimosek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Eskimosek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Eskimosek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Eskimosek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Eskimosek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej