Galaretkowiec

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

55 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 opakowania

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dwie galaretki przygotować wg przepisu na opakowaniu, każdą w 500 ml wody.

Krok 2

Dwie kolejne w połowie ilości wody, każdą w 250 ml.

Krok 3

Do galaretek z mniejszą ilością wody dodać po pół puszki mleka skondensowanego i zmiksować na piankę.

Krok 4

Do formy wlać najpierw piankę, galaretkę, drugą piankę i drugą galaretkę.

Krok 5

Po wlaniu każdej warstwy należy zaczekać, aż zastygnie w lodówce.

Krok 6

Po 2 godzinach deser jest gotowy!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Galaretkowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Galaretkowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Galaretkowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Galaretkowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Galaretkowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Galaretkowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Galaretkowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej