Izaura z serem

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

53 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij
Izaura z serem

Składniki

ciasto:

3 łyżki

1.5 szklanki

1 sztuka

1 opakowanie

5 łyżek

masa serowa:

1 kilogram

1 opakowanie

1 opakowanie

12 sztuk

2.5 szklanki

5 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki na ciasto roztopić na wolnym ogniu około 10 minut.

Krok 2

Do wystudzonych składników dodać 4 żółtka, z tego odlewamy 3/4 szklanki do polania po wierzchu ciasta, a do reszty dodać 1,5 szkl. mąki i proszek do pieczenia.

Krok 3

Białka ubić na sztywno, następnie to wylewamy na blachę.

Krok 4

Na wierzch dajemy ser.

Krok 5

Żółtka dodać do sera, białka ubić i dodać pianę.

Krok 6

Do sera można dodać brzoskwinie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Izaura z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Izaura z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Izaura z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Izaura z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Izaura z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Izaura z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Izaura z serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sernik z jogurtów greckich
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej