Jesienny jabłecznik

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

61

10 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2.5 szklanki

1 łyżeczka

1 szklanka

2 sztuki

1 szczypta

2 łyżeczki

1 kilogram

3 łyżeczki

3 łyżki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto : Mąkę, proszek do pieczenia, cukier, jajka, sól, esencję i Kasię zagnieść na gładkie ciasto.

Krok 2

Kawałek odłóż, pozostałym ciastem wyłóż do natłuszczonej tortownicy, ponakłuwaj widelcem .

Krok 3

Wstaw na pół godziny do lodówki.

Krok 4

Posyp bułką tartą.

Krok 5

Masa: jabłka obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Krok 6

Posyp cukrem pudrem i cynamonem wymieszaj.

Krok 7

Rozłóż na cieście.

Krok 8

Odłożone ciasto podziel na kawałki, wymieszaj z barwnikami.

Krok 9

Rozwałkuj, foremkami wytnij np. listki i ułóż na cieście. Piecz około 50 minut w temperaturze 170 stopni C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jesienny jabłecznik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jesienny jabłecznik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jesienny jabłecznik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jesienny jabłecznik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jesienny jabłecznik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jesienny jabłecznik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jesienny jabłecznik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szarlotka z kokosem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej