Królowa-muffinka

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

150 gramów

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

0.5 sztuki

150 gramów

2 sztuki

100 gramów

300 gramów

200 mililitrów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszać osobno suche i mokre składniki, połączyć suchą i mokrą mieszankę, czekoladę posiekać, czereśnie wydrylować (9 odłożyć do dekoracji), przekroić na pół, dodać do ciasta i lekko wymieszać.

Krok 2

Foremki do dużych muffinek wyłożyć papilotkami, nałożyć do nich ciasta do 2/3 wysokości.

Krok 3

Piec około 25-30 minut w temperaturze 190st.C.

Krok 4

Muffinki ostudzić na kratce kuchennej.

Krok 5

Śmietankę ubić na sztywno z łyżką cukru pudru, każdą muffinkę udekorować śmietaną i czereśnią. (Z podanych składników wyszło 9 dużych muffinek)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Królowa-muffinka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Królowa-muffinka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Królowa-muffinka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Królowa-muffinka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Królowa-muffinka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Królowa-muffinka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Królowa-muffinka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej