Kruche babeczki z lodami

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

15

216 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

113 osób wydrukowało

Pobierz pdf

248 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

170 gramów

100 gramów

80 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

1 szklanka

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce szybko wymieszaj mikserem Kasię, mąkę, cukier i żółtko. Ciasto przełóż na stół, szybko zagnieć, zawiń w folię i odłóż do lodówki na 30 minut.

Krok 2

Foremki do babeczek wysmaruj Kasią i obsyp mąką. Schłodzone ciasto rozwałkuj na placek o grubości 5mm i wylep nim foremki. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 15 minut.

Krok 3

Upieczone babeczki wyjmij z foremek i wystudź.

Krok 4

Schłodzoną śmietankę ubij na sztywno z cukrem pudrem.

Krok 5

Do każdej tartaletki włóż łyżkę śmietanki i kulkę lodów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kruche babeczki z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kruche babeczki z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kruche babeczki z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kruche babeczki z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kruche babeczki z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kruche babeczki z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kruche babeczki z lodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej