Kruche ciasto z kremem serowo-wiśniowym

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

3

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

65 osób wydrukowało

Pobierz pdf

74 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

275 gramów

500 gramów

250 gramów

50 gramów

2 sztuki

1 szczypta

krem:

50 mililitrów

50 gramów

500 gramów

2 opakowania

3 sztuki

1 opakowanie

100 gramów

500 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto: Kasię stopić i ostudzić. Zagnieść z mąką 250 g cukru oraz mielonych migdałów, żółtko i sól kuchenną na kruche ciasto.

Krok 2

Owinąć folią, wstawić na 30 min. do lodówki.

Krok 3

Krem: Wydrylować wiśnie. Twaróg śmietankowy zmieszać z mlekiem, kremówką, cukrem waniliowym, proszkiem budyniowym, jajami i utrzeć na gładki krem.

Krok 4

Posmarować tłuszczem tortownicę o średnicy ok. 26 cm. 2/3 kruchego ciasta rozłożyć na spodzie.

Krok 5

Posmarować ciasto utartą masą serową. Obtoczyć owoce w mące i nałożyć na masę serową.

Krok 6

Na około 30 min. przed końcem pieczenia posypać wierzch ciasta kruszonką. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kruche ciasto z kremem serowo-wiśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kruche ciasto z kremem serowo-wiśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kruche ciasto z kremem serowo-wiśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kruche ciasto z kremem serowo-wiśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kruche ciasto z kremem serowo-wiśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kruche ciasto z kremem serowo-wiśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kruche ciasto z kremem serowo-wiśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej