Kruche rabarbarowe szaleństwo dla podniebienia

- Krok 1Mąkę wymieszać z cukrem pudrem, proszkiem do pieczenia, wiórkami kokosowymi i solą. Posiekać ze schłodzoną dobrze Kasią. Dodać żółtka, jajko, aromat i szybko zagnieść.
- Krok 2Zagniecione ciasto włożyć do zamrażalnika na kilkanaście minut, następnie rozwałkować na grubość ok 1 cm i wykrawać kółka, które umieścić w foremkach papierowych, metalowych czy też silikonowych.
- Krok 3Podczas chłodzenia ciasta przygotować owocowe nadzienie. Rabarbar pokroić w niewielką kosteczkę, wrzucić do rondla, dodać odrobinę wody i prażyć, aż uzyska się jednolitą masę. Do gorącej masy owocowej dodać galaretkę w proszku i wymieszać, powstanie bardzo smaczne owocowe nadzienie. Masę rabarbarową nakładać po jednej łyżce do każdej babeczki.
- Krok 4Tak przygotowane babeczki owocowe wkładamy do nagrzanego do 200 st. piekarnika i pieczemy na złoty kolor.
Przygotowanie