Kruche rabarbarowe szaleństwo dla podniebienia

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

3 szklanki

0.75 szklanki

2 sztuki

1 sztuka

20 dekagramów

1.5 łyżeczki

3 łyżki

1 opakowanie

1 szczypta

nadzienie:

80 dekagramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę wymieszać z cukrem pudrem, proszkiem do pieczenia, wiórkami kokosowymi i solą. Posiekać ze schłodzoną dobrze Kasią. Dodać żółtka, jajko, aromat i szybko zagnieść.

Krok 2

Zagniecione ciasto włożyć do zamrażalnika na kilkanaście minut, następnie rozwałkować na grubość ok 1 cm i wykrawać kółka, które umieścić w foremkach papierowych, metalowych czy też silikonowych.

Krok 3

Podczas chłodzenia ciasta przygotować owocowe nadzienie. Rabarbar pokroić w niewielką kosteczkę, wrzucić do rondla, dodać odrobinę wody i prażyć, aż uzyska się jednolitą masę. Do gorącej masy owocowej dodać galaretkę w proszku i wymieszać, powstanie bardzo smaczne owocowe nadzienie. Masę rabarbarową nakładać po jednej łyżce do każdej babeczki.

Krok 4

Tak przygotowane babeczki owocowe wkładamy do nagrzanego do 200 st. piekarnika i pieczemy na złoty kolor. 

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kruche rabarbarowe szaleństwo dla podniebienia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kruche rabarbarowe szaleństwo dla podniebienia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kruche rabarbarowe szaleństwo dla podniebienia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kruche rabarbarowe szaleństwo dla podniebienia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kruche rabarbarowe szaleństwo dla podniebienia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kruche rabarbarowe szaleństwo dla podniebienia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kruche rabarbarowe szaleństwo dla podniebienia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej