Kruche serduszko z kremem

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

411 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

2.5 szklanki

1 sztuka

0.5 szklanki

5 sztuk

4 łyżki

2 łyżeczki

krem:

10 dekagramów

1 szklanka

1.5 szklanki

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto: ze wszystkich składników zagnieść ciasto.

Krok 2

Dobrze wyrobione ciasto podzielić na 2 części.

Krok 3

Jedną włożyć do zamrażalnika, a drugą rozwałkować i położyć na blaszkę i upiec. Później drugą rozwałkować i upiec.

Krok 4

Masa: wiórki wymieszać z cukrem, zalać śmietanką i odstawić do lodówki na 1 godzinę.

Krok 5

Białka z sokiem z cytryny ubić na sztywną pianę.

Krok 6

Do piany dodać wiórki, mąkę ziemniaczaną i wymieszać.

Krok 7

Tak przygotowaną masę wyłożyć na upieczone ciasto i przykryć drugim upieczonym ciastem.

Krok 8

Wstawić do lodówki na 1 godzinę, a później foremką do ciasta o kształcie serduszka powycinać i posypać cukrem pudrem i startą czekoladą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kruche serduszko z kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kruche serduszko z kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kruche serduszko z kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kruche serduszko z kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kruche serduszko z kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kruche serduszko z kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kruche serduszko z kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Tarta cytrynowa z bezą
czas przygotowania
50 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej