Kruche toffi

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

8

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

83 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

105 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

5 łyżek

1 łyżeczka

3 szklanki

0.5 szklanki

5 sztuk

krem:

1 opakowanie

1 opakowanie

0.5 litra

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagnieść ciasto, podzielić na pół i upiec dwa placki.

Krok 2

Galaretkę ugotować w połowie wody i zaczekać aż stężeje.

Krok 3

Śmietanę ubić i dodać galaretkę.

Krok 4

Wlać na placek i przykryć drugim plackiem.

Krok 5

Puszkę mleka gotować w garnku z wodą na wolnym ogniu przez 2,5 godziny.

Krok 6

Wylać gorące na wierzch ciasta.

Krok 7

Posypać płatkami migdałów lub orzechami.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej