Kruche toffi

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

8

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

83 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

105 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

3 szklanki

20 dekagramów

5 łyżek

0.5 szklanki

5 sztuk

1 łyżeczka

krem:

0.5 litra

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagnieść ciasto, podzielić na pół i upiec dwa placki.

Krok 2

Galaretkę ugotować w połowie wody i zaczekać aż stężeje.

Krok 3

Śmietanę ubić i dodać galaretkę.

Krok 4

Wlać na placek i przykryć drugim plackiem.

Krok 5

Puszkę mleka gotować w garnku z wodą na wolnym ogniu przez 2,5 godziny.

Krok 6

Wylać gorące na wierzch ciasta.

Krok 7

Posypać płatkami migdałów lub orzechami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kruche toffi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kruche toffi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kruche toffi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kruche toffi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kruche toffi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kruche toffi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kruche toffi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej