Kruche z rabarbarem

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

37 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij
Kruche z rabarbarem

Składniki

ciasto:

0.5 kilograma

0.5 sztuki

4 sztuki

0.5 szklanki

2 łyżeczki

4 łyżki

0.5 kilograma

piana:

4 sztuki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piana: Ubić pianę z 4 białek z 4 łyżkami cukru.

Krok 2

Ciasto: Ze składników zagnieść ciasto i rozłożyć na posmarowaną Kasią blaszkę.

Krok 3

Pokrojony na kawałki rabarbar rozłożyć na masie.

Krok 4

Piec 25 minut.

Krok 5

Następnie rozłożyć na cieście pianę i piec przez kolejne 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kruche z rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kruche z rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kruche z rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kruche z rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kruche z rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kruche z rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kruche z rabarbarem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ciasto pleśniak
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

trudne

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej