
Składniki
500 gramów
100 gramów
3 sztuki
1 sztuka
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso i kiełbasę chorizo pokrój w drobną kostkę, a oczyszczoną paprykę w cienkie paski.

Krok 2
Zetrzyj skórkę z pomarańczy i wyciśnij sok z połowy. Szczypiorek drobno posiekaj.

Krok 3
Wymieszaj mięso, chorizo z papryką, skórką i sokiem z pomarańczy oraz 2/3 szczypiorku. Dodaj 2 łyżki oliwy z oliwek, dopraw Przyprawą do złotego kurczaka Knorr.

Krok 4
Na patelni rozgrzej kolejne 2 łyżki oliwy. Smaż mieszankę porcjami, na patelni, około 7 minut z każdej strony, do momentu, kiedy mięso będzie miękkie. Podawaj posypane resztą szczypiorku.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kurczak z papryką i chorizo
Jeśli szukasz przepisu na szybką w przygotowaniu przekąskę, ten przepis będzie dla Ciebie odpowiedni. Kurczak z papryką i pikantnym chorizo łączy w sobie delikatny smak kurczaka, wyrazistą nutę hiszpańskiej kiełbasy oraz słodki aromat pomarańczy. Przyrządzenie tej przystawki zajmie Ci zaledwie kilkanaście minut, a w rezultacie otrzymasz danie do podania na niemal każdą okazję. Pierwszym krokiem jest posiekanie chorizo oraz mięsa z kurczaka w drobną kostkę. Teraz czas na paprykę – pokrój ją w cienkie paski, zetrzyj skórkę z pomarańczy, a z jej połówki wyciśnij sok. Jeśli chcesz, by danie zyskało jeszcze bardziej wyrazisty smak, posiekaj drobno szczypiorek. Następnie wymieszaj pokrojone składniki, dodaj dwie łyżki oliwy z oliwek i dopraw do smaku: świeżo zmielonym pieprzem, tymiankiem i czosnkiem granulowanym. Teraz wystarczy już tylko wrzucić mieszankę na patelnię i smażyć partiami. Tak przygotowaną przekąskę serwuj w małych kokilkach, najlepiej oprószoną szczypiorkiem. Zainspiruj się naszym przepisem i przygotuj pysznego kurczaka z papryką i chorizo.