
Składniki
500 gramów
100 gramów
3 sztuki
1 sztuka
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso i kiełbasę chorizo pokrój w drobną kostkę, a oczyszczoną paprykę w cienkie paski.

Krok 2
Zetrzyj skórkę z pomarańczy i wyciśnij sok z połowy. Szczypiorek drobno posiekaj.

Krok 3
Wymieszaj mięso, chorizo z papryką, skórką i sokiem z pomarańczy oraz 2/3 szczypiorku. Dodaj 2 łyżki oliwy z oliwek, dopraw Przyprawą do złotego kurczaka Knorr.

Krok 4
Na patelni rozgrzej kolejne 2 łyżki oliwy. Smaż mieszankę porcjami, na patelni, około 7 minut z każdej strony, do momentu, kiedy mięso będzie miękkie. Podawaj posypane resztą szczypiorku.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kurczak z papryką i chorizo
Jeśli szukasz przepisu na szybką w przygotowaniu przekąskę, ten przepis będzie dla Ciebie odpowiedni. Kurczak z papryką i pikantnym chorizo łączy w sobie delikatny smak kurczaka, wyrazistą nutę hiszpańskiej kiełbasy oraz słodki aromat pomarańczy. Przyrządzenie tej przystawki zajmie Ci zaledwie kilkanaście minut, a w rezultacie otrzymasz danie do podania na niemal każdą okazję. Pierwszym krokiem jest posiekanie chorizo oraz mięsa z kurczaka w drobną kostkę. Teraz czas na paprykę – pokrój ją w cienkie paski, zetrzyj skórkę z pomarańczy, a z jej połówki wyciśnij sok. Jeśli chcesz, by danie zyskało jeszcze bardziej wyrazisty smak, posiekaj drobno szczypiorek. Następnie wymieszaj pokrojone składniki, dodaj dwie łyżki oliwy z oliwek i dopraw do smaku: świeżo zmielonym pieprzem, tymiankiem i czosnkiem granulowanym. Teraz wystarczy już tylko wrzucić mieszankę na patelnię i smażyć partiami. Tak przygotowaną przekąskę serwuj w małych kokilkach, najlepiej oprószoną szczypiorkiem. Zainspiruj się naszym przepisem i przygotuj pysznego kurczaka z papryką i chorizo.