Kurczak z szynką i serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z szynką i serem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

2 łyżki

5 plastrów

1 sztuka

80 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka natnij wzdłuż tworząc kieszonki i natrzyj oliwą oraz przyprawą Knorr.

Krok 2

Ser pokrój na 5 równych kawałków i włóż do kieszonek kurczaka.

Krok 3

Każdą pierś owiń plastrem szynki dojrzewającej zakrywając kieszonkę.

Krok 4

Mięso ułóż w naczyniu żaroodpornym i piecz w rozgrzanym wcześniej do 190 stopni piekarniku przez 20 -25 minut. Podawaj np. z świeżą sałatą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z szynką i serem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z szynką i serem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z szynką i serem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z szynką i serem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z szynką i serem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z szynką i serem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z szynką i serem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z szynką i serem   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pieczarki faszerowane
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej