Lukrowane choineczki

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

18

68 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

104 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

129 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

0.5 łyżeczki

100 gramów

1 sztuka

1 łyżka

do dekoracji:

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski wsyp mąkę, proszek do pieczenia, cukier i cukier waniliowy.

Krok 2

Włóż miękką Kasię, żółtko i śmietanę.

Krok 3

Wszystko wymieszaj mikserem, a następnie przełóż na stół i szybko zagnieć.

Krok 4

Rozwałkuj na podsypanym mąką stole na grubość około 1/2 cm.

Krok 5

Foremkami wycinaj choinki i układaj na wyłożonej papierem blasze.

Krok 6

Piecz w 180 stopniach C. przez około 10 minut.

Krok 7

Lukier podgrzej w garnuszku z gotującą się wodą, aż będzie płynny.

Krok 8

Następnie smaruj nim choineczki i jeszcze mokre posyp kolorową posypką.

Krok 9

Odłóż do zastygnięcia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lukrowane choineczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lukrowane choineczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lukrowane choineczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lukrowane choineczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lukrowane choineczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lukrowane choineczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lukrowane choineczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej