Malinowe łódeczki

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

87

24 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

15 dekagramów

1 łyżka

1 sztuka

1 szczypta

10 dekagramów

25 dekagramów

1 sztuka

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię zagnieść z mąką, migdałami, żółtkiem oraz 1,5 łyżki słodzika, szczyptą soli i 2 łyżkami zimnej wody.

Krok 2

Ciasto zawinąć w folię.

Krok 3

Włożyć na godzinę do lodówki.

Krok 4

Ciasto rozwałkować, wylepić nim 9 natłuszczonych foremek.

Krok 5

Ponakłuwać w kilku miejscach.

Krok 6

Wstawić do lodówki na 30 min.

Krok 7

Piec 10-15 min. w temp. 175C.

Krok 8

Ostudzić i wyjąć z foremek.

Krok 9

Maliny rozmrozić, 9 sztuk odłożyć do dekoracji, resztę zmiksować z pozostałym słodzikiem.

Krok 10

Przetrzeć przez sito, utrzeć z twarożkiem.

Krok 11

Krem umieścić w szprycy i za jej pomocą napełnić ciasteczka.

Krok 12

Udekorować odłożonymi malinami i listkami melisy.

Krok 13

Po wierzchu posypać odrobiną słodzika.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Malinowe łódeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Malinowe łódeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Malinowe łódeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Malinowe łódeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Malinowe łódeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Malinowe łódeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Malinowe łódeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Babeczki w foremkach
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej