Mazurek polski

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

9 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

9 dekagramów

15 dekagramów

2 sztuki

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotować kruche ciasto, czyli: mąkę z Kasią posiekać nożem, dodać cukier, jajo i śmietanę.

Krok 2

Szybko wyrobić ciasto i odstawić do lodówki.

Krok 3

Upiec z niego dwa placki: jeden gładki, a drugi z ozdobnym wałeczkiem.

Krok 4

Ostudzony gładki placek posmarować marmoladą i ułożyć na nim placek z wałeczkiem.

Krok 5

Znów posmarować marmoladą, oblać lukrem i udekorować najlepiej motywami wielkanocnymi, czyli palemki, zajączki, bazie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mazurek polski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mazurek polski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mazurek polski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mazurek polski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mazurek polski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mazurek polski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mazurek polski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej