Medaliony z indyka z oscypkiem i żurawiną - VIDEO
średnie
268 osób zapisało
Składniki
400 gramów
100 gramów
1 sztuka
1 łyżka
100 gramów
2 sztuki
1 sztuka
100 mililitrów
100 mililitrów
10 gramów
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi z indyka umyj i osusz. Następnie pokrój w małe medaliony i posyp Przyprawą do mięs Knorr.
Krok 2
Pieczarki oraz cebulę pokrój w plastry, dodaj żurawinę i całość wymieszaj. Oscypki zetrzyj na tarce.
Krok 3
Indyka obsmaż równomiernie na patelni. Na powierzchni medalionów ułóż farsz i posyp go serem.
Krok 4
Na koniec zalej indyka Fixem Knorr, rozmieszanym w 200 mililitrach zimnej wody i 100 mililitrach śmietany. Całość zagotuj.
Krok 5
Przygotuj sos do sałatki: wymieszaj Sos sałatkowy koperkowo – ziołowy Knorr z jogurtem. Rzodkiewkę umyj, pokrój w plastry i pomieszaj z kukurydzą. Całość zalej sosem sałatkowym i wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej