Medaliony z indyka z oscypkiem i żurawiną video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Medaliony z indyka z oscypkiem i żurawiną - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

19

332 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

187 osób wydrukowało

Pobierz pdf

272 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

100 gramów

1 sztuka

1 łyżka

100 gramów

2 sztuki

1 sztuka

100 mililitrów

100 mililitrów

10 gramów

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z indyka umyj i osusz. Następnie pokrój w małe medaliony i posyp Przyprawą do mięs Knorr.

Medaliony z indyka z oscypkiem i żurawiną - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Pieczarki oraz cebulę pokrój w plastry, dodaj żurawinę i całość wymieszaj. Oscypki zetrzyj na tarce.

Medaliony z indyka z oscypkiem i żurawiną - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Indyka obsmaż równomiernie na patelni. Na powierzchni medalionów ułóż farsz i posyp go serem.

Medaliony z indyka z oscypkiem i żurawiną - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Na koniec zalej indyka Fixem Knorr, rozmieszanym w 200 mililitrach zimnej wody i 100 mililitrach śmietany. Całość zagotuj.

Medaliony z indyka z oscypkiem i żurawiną - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Przygotuj sos do sałatki: wymieszaj Sos sałatkowy koperkowo – ziołowy Knorr z jogurtem. Rzodkiewkę umyj, pokrój w plastry i pomieszaj z kukurydzą. Całość zalej sosem sałatkowym i wymieszaj.

Medaliony z indyka z oscypkiem i żurawiną - VIDEO - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Medaliony z indyka z oscypkiem i żurawiną - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Medaliony z indyka z oscypkiem i żurawiną - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Medaliony z indyka z oscypkiem i żurawiną - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Medaliony z indyka z oscypkiem i żurawiną - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Medaliony z indyka z oscypkiem i żurawiną - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Medaliony z indyka z oscypkiem i żurawiną - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Medaliony z indyka z oscypkiem i żurawiną - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Medaliony z indyka z oscypkiem i żurawiną - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej