Medaliony z indyka z oscypkiem i żurawiną video przepis - Zobacz na przepisy.pl

Medaliony z indyka z oscypkiem i żurawiną - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

18

331 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

186 osób wydrukowało

Pobierz pdf

263 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

100 gramów

1 sztuka

1 łyżka

100 gramów

2 sztuki

1 sztuka

100 mililitrów

100 mililitrów

10 gramów

200 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z indyka umyj i osusz. Następnie pokrój w małe medaliony i posyp Przyprawą do mięs Knorr.

Medaliony z indyka z oscypkiem i żurawiną - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Pieczarki oraz cebulę pokrój w plastry, dodaj żurawinę i całość wymieszaj. Oscypki zetrzyj na tarce.

Medaliony z indyka z oscypkiem i żurawiną - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Indyka obsmaż równomiernie na patelni. Na powierzchni medalionów ułóż farsz i posyp go serem.

Medaliony z indyka z oscypkiem i żurawiną - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Na koniec zalej indyka Fixem Knorr, rozmieszanym w 200 mililitrach zimnej wody i 100 mililitrach śmietany. Całość zagotuj.

Medaliony z indyka z oscypkiem i żurawiną - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Przygotuj sos do sałatki: wymieszaj Sos sałatkowy koperkowo – ziołowy Knorr z jogurtem. Rzodkiewkę umyj, pokrój w plastry i pomieszaj z kukurydzą. Całość zalej sosem sałatkowym i wymieszaj.

Medaliony z indyka z oscypkiem i żurawiną - VIDEO - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Medaliony z indyka z oscypkiem i żurawiną - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Medaliony z indyka z oscypkiem i żurawiną - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Medaliony z indyka z oscypkiem i żurawiną - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Medaliony z indyka z oscypkiem i żurawiną - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Medaliony z indyka z oscypkiem i żurawiną - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Medaliony z indyka z oscypkiem i żurawiną - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Medaliony z indyka z oscypkiem i żurawiną - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej