Medaliony z indyka z oscypkiem i żurawiną - VIDEO
średnie
272 osoby zapisały
Składniki
400 gramów
100 gramów
1 sztuka
1 łyżka
100 gramów
2 sztuki
1 sztuka
100 mililitrów
100 mililitrów
10 gramów
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi z indyka umyj i osusz. Następnie pokrój w małe medaliony i posyp Przyprawą do mięs Knorr.

Krok 2
Pieczarki oraz cebulę pokrój w plastry, dodaj żurawinę i całość wymieszaj. Oscypki zetrzyj na tarce.

Krok 3
Indyka obsmaż równomiernie na patelni. Na powierzchni medalionów ułóż farsz i posyp go serem.

Krok 4
Na koniec zalej indyka Fixem Knorr, rozmieszanym w 200 mililitrach zimnej wody i 100 mililitrach śmietany. Całość zagotuj.

Krok 5
Przygotuj sos do sałatki: wymieszaj Sos sałatkowy koperkowo – ziołowy Knorr z jogurtem. Rzodkiewkę umyj, pokrój w plastry i pomieszaj z kukurydzą. Całość zalej sosem sałatkowym i wymieszaj.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej