mini muffiny

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

40

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

0.5 szklanki

1 opakowanie

2 łyżeczki

1 łyżeczka

1.5 szklanki

0.33 szklanki

1 sztuka

4 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię mieszamy z cukrem, dodajemy jajko i ucieramy.

Krok 2

Do masy dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, sodę, otręby, starte jabłka i bakalie.

Krok 3

Delikatnie mieszamy i wykładamy do foremek muffinkowych.

Krok 4

Pieczemy ok. 25-30 minut w temperaturze 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • mini muffiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • mini muffiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • mini muffiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • mini muffiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • mini muffiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • mini muffiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • mini muffiny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej