Muffinki

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

16 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2.5 szklanki

1 szklanka

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

1.25 szklanki

2 łyżki

2 sztuki

0.25 szklanki

1 opakowanie

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce roztrzepać jajka z dynią i olejem.

Krok 2

W drugim naczyniu wymieszać składniki suche.

Krok 3

Mokre składniki wlać do suchych i niedbale wymieszać łyżką.

Krok 4

Na końcu dodać posiekaną czekoladę i przemieszać jeszcze kilka razy.

Krok 5

Ciasto przełożyć do blachy na muffiny wysmarowanej Kasią. Piec 30-35 minut w 180°C.

Krok 6

Dekoracja. Po wystygnięciu babeczki smarujemy kremem czekoladowym, ok. 100 ml śmietanki kremówki gotujemy z 150 g czekolady mlecznej i 150 g czekolady deserowej.

Krok 7

Smarujemy po wierzchu babeczki i moczymy w pokruszonych ciastkach np. Oreo.

Krok 8

Z nadzienia ciastek robimy nagrobki i oczy pająków, nogi pająka robimy z żelek .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Muffinki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Muffinki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Muffinki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Muffinki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Muffinki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Muffinki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Muffinki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej