Muffinki cappuccino

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

6

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

39 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

125 gramów

250 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 szczypta

6 łyżek

2 sztuki

150 gramów

50 mililitrów

125 gramów

wierzch:

400 mililitrów

2 łyżeczki

2 opakowania

1 łyżeczka

3 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj ciasto. Kasie roztop w rondelku. Jajka zmiksuj z cukrem i przestudzoną Kasią.

Muffinki cappuccino - Krok 1

Krok 2

Dodaj mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, sodą, cappuccino w proszku i solą.

Muffinki cappuccino - Krok 2

Krok 3

Na koniec dodaj mleko i borówki amerykańskie. Całość wymieszaj delikatnie łyżką.

Muffinki cappuccino - Krok 3

Krok 4

Formę do muffinek wyłóż czerwonymi, papierowymi papilotkami i włóż do nich porcje ciasta. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz ok. 30 minut w 180 st. C.

Muffinki cappuccino - Krok 4

Krok 5

Śmietanę ubij z cukrem pudrem i zagęstnikiem do śmietany, przełóż do szprycy cukierniczej. Wystudzone babeczki udekoruj rozetkami bitej śmietany, kakao i posypką.

Muffinki cappuccino - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Muffinki cappuccino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Muffinki cappuccino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Muffinki cappuccino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Muffinki cappuccino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Muffinki cappuccino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Muffinki cappuccino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Muffinki cappuccino - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Marchewkowe muffiny
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej