Muffinki cappuccino

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

5

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

39 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto::

6 łyżek

150 gramów

125 gramów

50 mililitrów

250 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 szczypta

2 sztuki

wierzch::

2 opakowania

3 szczypty

2 łyżeczki

1 łyżeczka

400 mililitrów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj ciasto. Kasie roztop w rondelku. Jajka zmiksuj z cukrem i przestudzoną Kasią.

Muffinki cappuccino - Krok 1

Krok 2

Dodaj mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, sodą, cappuccino w proszku i solą.

Muffinki cappuccino - Krok 2

Krok 3

Na koniec dodaj mleko i borówki amerykańskie. Całość wymieszaj delikatnie łyżką.

Muffinki cappuccino - Krok 3

Krok 4

Formę do muffinek wyłóż czerwonymi, papierowymi papilotkami i włóż do nich porcje ciasta. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz ok. 30 minut w 180 st. C.

Muffinki cappuccino - Krok 4

Krok 5

Śmietanę ubij z cukrem pudrem i zagęstnikiem do śmietany, przełóż do szprycy cukierniczej. Wystudzone babeczki udekoruj rozetkami bitej śmietany, kakao i posypką.

Muffinki cappuccino - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej