Muffinki walentynkowe

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

269

12 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 szklanki

0.5 opakowania

4 łyżki

1 łyżka

1 szczypta

75 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię roztopić w rondelku i ostudzić.

Krok 2

W jednej misce połączyć suche składniki, a w drugiej mokre.

Krok 3

Połączyć jedne z drugimi i wymieszać niezbyt starannie (jeśli ciasto jest zbyt gęste, dodać troszeczkę wody).

Krok 4

Nakładać do foremek i piec przez ok. 15-20 minut w 170 st. C

Krok 5

Wystudzone posypać cukrem pudrem. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Muffinki walentynkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Muffinki walentynkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Muffinki walentynkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Muffinki walentynkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Muffinki walentynkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Muffinki walentynkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Muffinki walentynkowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej