Muffinki z jabłuszkiem

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

201 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 szklanki

0.75 szklanki

1 szczypta

1 opakowanie

2 łyżeczki

0.5 opakowania

2 sztuki

0.33 szklanki

3 sztuki

1 opakowanie

dekoracja:

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Włożyć do garnka Kasię, cukier, cukier waniliowy i mleko - rozpuścić, a następnie wystudzić.

Krok 2

Dodać jajka - wymieszać, a następnie dodać proszek z mąką - wymieszać.

Krok 3

Jabłka obrać, pokroić na ćwiartki, a następnie każdą ćwiartkę na pół.

Krok 4

Nakładać do wysmarowanych foremek muffinkowych najpierw odrobinę ciasta, kawałek jabłka posypany obficie cynamonem, a następnie ciasto (do 2/3 wysokości).

Krok 5

Piec w temp. ok 180 stopni 15 - 20 minut. Sprawdzić patyczkiem!

Krok 6

Można polukrować (lukier z połowy cytryny utarty z cukrem pudrem - ile wejdzie) i posypać czekoladowymi ozdobami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Muffinki z jabłuszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Muffinki z jabłuszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Muffinki z jabłuszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Muffinki z jabłuszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Muffinki z jabłuszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Muffinki z jabłuszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Muffinki z jabłuszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej