Muffinowe Serduszka

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

45

34 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

250 mililitrów

1 sztuka

2 łyżki

0.75 szklanki

0.75 szklanki

0.75 szklanki

0.75 szklanki

0.75 szklanki

0.3 szklanki

2 łyżeczki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Blachę do muffinów najlepiej pędzelkiem delikatnie wysmarować Kasią.

Krok 2

Następnie wymieszać 250 ml mleka, 1 jajko, 2 łyżki stopionej Kasi, 3/4 szklanki płatków owsianych i odstawić na 10 min.

Krok 3

Po 10 minutach dodajemy: 3/4 szklanki rodzynek, 3/4 szklanki nasion słonecznika, 3/4 szklanki posiekanych orzechów włoskich, 3/4 szklanki białej mąki, 1/3 brązowego cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 łyżeczka sody.

Krok 4

Wymieszać, rozdzielić do foremek (ja wkładam po 2 łyżki do każdej foremki).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Muffinowe Serduszka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Muffinowe Serduszka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Muffinowe Serduszka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Muffinowe Serduszka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Muffinowe Serduszka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Muffinowe Serduszka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Muffinowe Serduszka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej