Muffiny z Jagodami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

15 dekagramów

30 dekagramów

200 mililitrów

2 sztuki

1.5 łyżeczki

6 łyżek

1 szczypta

100 mililitrów

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do dużej miski wsypujemy wszystkie suche składniki – mąkę, proszek, cukier puder oraz szczyptę soli.

Krok 2

W innym naczyniu mieszamy mleko z jajkami i wlewamy do miski.

Krok 3

Miękką Kasię dodajemy do reszty składników.

Krok 4

Wymieszać i dodać umyte jagody.

Krok 5

Wlewać do foremek (oryginalnej formy do muffinek lub do papierowych, które można kupić w sklepie).

Krok 6

Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Gdy muffiny ostygną, posypać cukrem pudrem

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Muffiny z Jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Muffiny z Jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Muffiny z Jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Muffiny z Jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Muffiny z Jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Muffiny z Jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Muffiny z Jagodami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej