Muffiny z kremem marchewkowym

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

13 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

10 łyżek

2 szklanki

2 łyżeczki

0.5 szklanki

4 łyżki

mus z marchwi:

50 dekagramów

0.5 szklanki

100 mililitrów

0.5 sztuki

1 opakowanie

krem z marchwi:

0.5 szklanki

1 szklanka

1 opakowanie

0.75 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Najpierw szykuję mus z marchwi.

Krok 2

W tym celu umytą i obraną marchew, kroję w kostkę, zalewam wodą i wstawiam na najmniejszy gaz gotując pod przykryciem ok 30 min.

Krok 3

Do miękkiej marchwi dosypuję cukier i duszę razem ok 40 min, od czasu do czasu mieszając.

Krok 4

Miękką marchew miksuję na mus z sokiem cytrynowym, dosypuję galaretkę i mieszam do rozpuszczenia żelatyny.

Krok 5

Odstawiam do całkowitego wystudzenia.

Krok 6

Białka ubijam na sztywną pianę dodając na przemian po jednym żółtku i po dwie łyżki cukru.

Krok 7

Mąkę mieszam z proszkiem do pieczenia i dodaję porcjami do masy jajecznej.

Krok 8

Cienkim strumieniem wlewam olej cały czas mieszając.

Krok 9

Na końcu dodaję 1/4 musu marchewkowego.

Krok 10

Formę do muffin smaruję tłuszczem i nakładam po dwie łyżki ciasta do każdej foremki. Piekarnik rozgrzewam do 180'C wstawiam ciasto i piekę 25 mi

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Muffiny z kremem marchewkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Muffiny z kremem marchewkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Muffiny z kremem marchewkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Muffiny z kremem marchewkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Muffiny z kremem marchewkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Muffiny z kremem marchewkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Muffiny z kremem marchewkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej