Muffiny z malinami i białą czekoladą

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

2 szklanki

0.5 szklanki

0.25 szklanki

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

1 szczypta

0.75 szklanki

1 sztuka

0.25 szklanki

1 opakowanie

1

kruszonka:

0.3 szklanki

0.25 szklanki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W jednej misce wymieszać mąkę, cukry, proszek do pieczenia i sól.

Krok 2

W drugiej: mleko, lekko roztrzepane jajko, rozpuszczoną Kasię.

Krok 3

Zawartość obu misek krótko wymieszać ze sobą, dodać posiekaną kostkę czekoladę.

Krok 4

Przygotować kruszonkę - podane składniki posiekać nożem lub rozetrzeć w palcach.

Krok 5

Ciasto nakładać łyżką do foremek muffinkowych, napełniając prawie do pełna, do każdej foremki wcisnąć po 3 maliny i posypać kruszonką.

Krok 6

Piec ok. 25 minut w temp. 200 st. C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Muffiny z malinami i białą czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Muffiny z malinami i białą czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Muffiny z malinami i białą czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Muffiny z malinami i białą czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Muffiny z malinami i białą czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Muffiny z malinami i białą czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Muffiny z malinami i białą czekoladą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej