Muffiny z malinami i białą czekoladą

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

2

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

1 sztuka

0.25 szklanki

0.75 szklanki

1 łyżeczka

0.25 szklanki

0.3 szklanki

1 opakowanie

1 szczypta

0.5 łyżeczki

1

kruszonka:

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W jednej misce wymieszać mąkę, cukry, proszek do pieczenia i sól.

Krok 2

W drugiej: mleko, lekko roztrzepane jajko, rozpuszczoną Kasię.

Krok 3

Zawartość obu misek krótko wymieszać ze sobą, dodać posiekaną kostkę czekoladę.

Krok 4

Przygotować kruszonkę - podane składniki posiekać nożem lub rozetrzeć w palcach.

Krok 5

Ciasto nakładać łyżką do foremek muffinkowych, napełniając prawie do pełna, do każdej foremki wcisnąć po 3 maliny i posypać kruszonką.

Krok 6

Piec ok. 25 minut w temp. 200 st. C.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej