Pieczona pierś z indyka z chlebem żytnim razowym na miodzie oraz surówką z rzodkiewki z pestkami słonecznika

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

4

47 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

58 osób wydrukowało

Pobierz pdf

90 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

40 gramów

200 gramów

2 łyżeczki

12 listki

400 gramów

80 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozmaryn opłucz, osusz i drobno posiekaj. Florę ProActiv o smaku masła utrzyj z posiekanym rozmarynem, posmaruj pieczywo.

Pieczona pierś z indyka z chlebem żytnim razowym na miodzie oraz surówką z rzodkiewki z pestkami słonecznika - Krok 1

Krok 2

Mięso z indyka umyj, osusz, dopraw. Dolną stronę rękawa foliowego posmaruj olejem rzepakowym, ułóż mięso i piecz w temperaturze 180°C. Po ostudzeniu pokrój w plastry i ułóż na posmarowanym pieczywie.

Pieczona pierś z indyka z chlebem żytnim razowym na miodzie oraz surówką z rzodkiewki z pestkami słonecznika - Krok 2

Krok 3

Rzodkiewki umyj, oczyść, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Wymieszaj z jogurtem. Pestki słonecznika krótko podpraż na patelni. Posyp surówkę.

Pieczona pierś z indyka z chlebem żytnim razowym na miodzie oraz surówką z rzodkiewki z pestkami słonecznika - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczona pierś z indyka z chlebem żytnim razowym na miodzie oraz surówką z rzodkiewki z pestkami słonecznika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczona pierś z indyka z chlebem żytnim razowym na miodzie oraz surówką z rzodkiewki z pestkami słonecznika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczona pierś z indyka z chlebem żytnim razowym na miodzie oraz surówką z rzodkiewki z pestkami słonecznika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczona pierś z indyka z chlebem żytnim razowym na miodzie oraz surówką z rzodkiewki z pestkami słonecznika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczona pierś z indyka z chlebem żytnim razowym na miodzie oraz surówką z rzodkiewki z pestkami słonecznika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczona pierś z indyka z chlebem żytnim razowym na miodzie oraz surówką z rzodkiewki z pestkami słonecznika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczona pierś z indyka z chlebem żytnim razowym na miodzie oraz surówką z rzodkiewki z pestkami słonecznika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej