Pieczona pierś z indyka z chlebem żytnim razowym na miodzie oraz surówką z rzodkiewki z pestkami słonecznika

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

4

39 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

58 osób wydrukowało

Pobierz pdf

90 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 łyżeczki

80 gramów

200 gramów

400 gramów

8 sztuk

12

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozmaryn opłucz, osusz i drobno posiekaj. Florę ProActiv o smaku masła utrzyj z posiekanym rozmarynem, posmaruj pieczywo.

Pieczona pierś z indyka z chlebem żytnim razowym na miodzie oraz surówką z rzodkiewki z pestkami słonecznika - Krok 1

Krok 2

Mięso z indyka umyj, osusz, dopraw. Dolną stronę rękawa foliowego posmaruj olejem rzepakowym, ułóż mięso i piecz w temperaturze 180°C. Po ostudzeniu pokrój w plastry i ułóż na posmarowanym pieczywie.

Pieczona pierś z indyka z chlebem żytnim razowym na miodzie oraz surówką z rzodkiewki z pestkami słonecznika - Krok 2

Krok 3

Rzodkiewki umyj, oczyść, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Wymieszaj z jogurtem. Pestki słonecznika krótko podpraż na patelni. Posyp surówkę.

Pieczona pierś z indyka z chlebem żytnim razowym na miodzie oraz surówką z rzodkiewki z pestkami słonecznika - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Flora ProActiv o smaku masła

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Flora ProActiv o smaku masła

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej