Pieguskowe babeczki

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

147

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 szklanka

2 łyżeczki

1 szklanka

1 szklanka

1

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ubić sztywną pianę z białek.

Krok 2

Mąkę, proszek do pieczenia, mak i cukier wymieszać, dodać pianę z białek, kilka kropli aromatu i wystudzoną, płynną Kasię.

Krok 3

Całość delikatnie wymieszać.

Krok 4

Ciasto przelać do forem na muffinki do 2/3 wysokości.

Krok 5

Piec 20-25 min. w temp. 180 stopni C.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej