Pieguskowe babeczki

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

172

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

230 gramów

1 szklanka

1 szklanka

1 szklanka

1 szklanka

2 łyżeczki

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ubić sztywną pianę z białek.

Krok 2

Mąkę, proszek do pieczenia, mak i cukier wymieszać, dodać pianę z białek, kilka kropli aromatu i wystudzoną, płynną Kasię.

Krok 3

Całość delikatnie wymieszać.

Krok 4

Ciasto przelać do forem na muffinki do 2/3 wysokości.

Krok 5

Piec 20-25 min. w temp. 180 stopni C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieguskowe babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieguskowe babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieguskowe babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieguskowe babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieguskowe babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieguskowe babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieguskowe babeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Muffinki biało-czarne
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej