PRZEPISY.PL

Placek po cygańsku

  • 45
  • 4
  • Łatwe
  • 0
5
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • marchew1 szt
  • seler naciowy1 szt
  • pietruszka1 szt
  • liść laurowy2 szt
  • ziele angielskie2 ziarna
  • olej do smażenia
  • pieprz do smaku
  • woda300 ml
  • śmietana kwaśna do ozdoby
  • Krok 1

    Ziemniaki zetrzyj na drobnej tarce, dodaj jajka, 1 posiekaną cebulę i mąkę, dokładnie wymieszaj, smaż duże placki na złocisto z każdej strony. Odsącz z tłuszczu na ręczniku papierowym.
  • Krok 2

    Mięso pokrój w kostkę. Warzywa obierz i zetrzyj na tarce, selera pokrój w plastry, cebulę posiekaj.
  • Krok 3

    Przesmaż na patelni mięso, dodaj cebulę i warzywa, smaż kilka minut i dodaj selera, zalej wodą, dodaj liść laurowy, posiekaną papryczkę chili i Fix Knorr, gotuj do zmięknięcia mięsa.
  • Krok 4

    Na każdym placku ułóż łyżkę gulaszu i złóż na pół. Podawaj z kleksem śmietany.

Więcej przepisów z tym produktem

Fix Gulasz węgierski KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

181
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
232
osoby dodały do Mniamlisty
60''
6
Średnie
113
osób dodało do Mniamlisty
90''
2
Średnie
689
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe