
Składniki
1 opakowanie
250 gramów
1 sztuka
100 gramów
1 sztuka
1 szczypta
0.5 pęczka
100 mililitrów
150 mililitrów
2.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na oliwie. Natkę posiekaj drobno, ser zetrzyj na tarce.

Krok 2
Przygotuj ciasto Knorr - zawartość opakowania przesyp do miseczki, dodaj jajko oraz 2 i 1/2 szklanki wody. Całość wymieszaj.

Krok 3
Mięso przesmaż na patelni, dodaj cebulę, pieprz cayenne i posiekaną natkę. Dopraw do smaku. Przełóż na papierowy ręcznik, aby odsączyć nadmiar tłuszczu.

Krok 4
Przesmażone mięso i ser dodaj do masy ziemniaczanej, wymieszaj dokładnie.

Krok 5
Smaż na rozgrzanej oliwie z obu stron na złoty kolor formując duże placki. Podawaj z kwaśną śmietaną.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej