Rabarbarowy przysmak

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

3

72 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

129 osób wydrukowało

Pobierz pdf

88 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto kruche:

3 szklanki

5 sztuk

1 opakowanie

3 łyżeczki

0.5 szklanki

masa rabarbarowa:

1 kilogram

2 szklanki

1 opakowanie

1 szczypta

beza:

5 sztuk

1 szklanka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z podanych składników zagnieść kruche ciasto i włożyć je do zamrażalnika.

Krok 2

W międzyczasie pokroić w kostkę rabarbar, przełożyć do garnka, dodać cukier, cukier waniliowy i cynamon.

Krok 3

Całość przesmażyć, od czasu do czasu mieszając, aż odparuje woda.

Krok 4

Z białek ubić bardzo sztywną pianę, dodać cukier i kisiel (w proszku), wymieszać.

Krok 5

Wysmarować formę do ciasta, rozwałkować na niej 3/4 kruchego ciasta, rozłożyć rabarbar, położyć bezę z białek i na wierzch utrzeć na grubych oczkach tarki resztę ciasta.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rabarbarowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rabarbarowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rabarbarowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rabarbarowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rabarbarowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rabarbarowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rabarbarowy przysmak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej