Rosół z warzywami podawany z naleśnikami z parmezanu video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Rosół z warzywami podawany z naleśnikami z parmezanu - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

heart
220 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

80 osób wydrukowało

Pobierz pdf

154 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1.5 litra

0.5 sztuki

2 sztuki

4 ziarna

3 ziarna

2 sztuki

400 gramów

1 szczypta

10 gramów

200 mililitrów

2 sztuki

2 sztuki

300 gramów

0.5 sztuki

200 gramów

50 gramów

null

300 gramów

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, zalej 1,5 litrem zimnej wody, doprowadź do wrzenia, po czym zbierz powstałą pianę. Dodaj przyprawy oraz kostki rosołu szlachetnego Knorr i gotuj powoli przez około 40 minut.

Rosół z warzywami podawany z naleśnikami z parmezanu - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Warzywa, marchew, selera oraz pietruszkę pokrój w grubą kostkę i dodaj do rosołu. Cebulę opal nad gazem na ciemno złocisty kolor i także dodaj do rosołu.

Rosół z warzywami podawany z naleśnikami z parmezanu - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Wywar gotuj przez następne 40 minut. Pora i brukselkę pokrój w kostkę i wraz z przyprawami dodaj do całości. Rosół gotuj jeszcze około 20 minut. Podawaj z porcją warzyw z garnka i mięsem oraz pokrojonymi kluskami z naleśników z parmezanem.

Rosół z warzywami podawany z naleśnikami z parmezanu - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Wszystkie składniki połącz ze sobą w jednolite, gładkie ciasto. Jeśli jest ono zbyt rzadkie, dodaj więcej mąki. Następnie dodaj starty parmezan.

Rosół z warzywami podawany z naleśnikami z parmezanu - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Usmaż naleśniki.

Rosół z warzywami podawany z naleśnikami z parmezanu - VIDEO - Krok 5

Krok 6

Naleśniki zroluj, pokrój w cienkie paski i podawaj do zupy.

Rosół z warzywami podawany z naleśnikami z parmezanu - VIDEO - Krok 6
3

Opinie o przepisie

  • Marta  Michalak

    Marta Michalak , 25.12.2016

    Pycha ❤️

    Odpowiedz Odpowiedz
  • David Kisowski

    David Kisowski , 23.10.2016

    Może by mi pomógł

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Stefan con

    Stefan con , 02.05.2016

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rosół z warzywami podawany z naleśnikami z parmezanu - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rosół z warzywami podawany z naleśnikami z parmezanu - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rosół z warzywami podawany z naleśnikami z parmezanu - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rosół z warzywami podawany z naleśnikami z parmezanu - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rosół z warzywami podawany z naleśnikami z parmezanu - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rosół z warzywami podawany z naleśnikami z parmezanu - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rosół z warzywami podawany z naleśnikami z parmezanu - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rosół z warzywami podawany z naleśnikami z parmezanu - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Rosół z warzywami podawany z naleśnikami z parmezanu - VIDEORosół z warzywami podawany z naleśnikami z parmezanu - VIDEO

Mięso umyj, zalej 1,5 litrem zimnej wody, doprowadź do wrzenia, po czym zbierz powstałą pianę. Dodaj przyprawy oraz kostki rosołu szlachetnego Knorr i gotuj powoli przez około 40 minut.