Rosół z warzywami podawany z naleśnikami z parmezanu - VIDEO
łatwe
158 osób zapisało
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
1.5 litra
0.5 sztuki
2 sztuki
4 ziarna
3 ziarna
2 sztuki
400 gramów
1 szczypta
10 gramów
200 mililitrów
2 sztuki
2 sztuki
300 gramów
0.5 sztuki
200 gramów
50 gramów
null
300 gramów
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj, zalej 1,5 litrem zimnej wody, doprowadź do wrzenia, po czym zbierz powstałą pianę. Dodaj przyprawy oraz kostki rosołu szlachetnego Knorr i gotuj powoli przez około 40 minut.

Krok 2
Warzywa, marchew, selera oraz pietruszkę pokrój w grubą kostkę i dodaj do rosołu. Cebulę opal nad gazem na ciemno złocisty kolor i także dodaj do rosołu.

Krok 3
Wywar gotuj przez następne 40 minut. Pora i brukselkę pokrój w kostkę i wraz z przyprawami dodaj do całości. Rosół gotuj jeszcze około 20 minut. Podawaj z porcją warzyw z garnka i mięsem oraz pokrojonymi kluskami z naleśników z parmezanem.

Krok 4
Wszystkie składniki połącz ze sobą w jednolite, gładkie ciasto. Jeśli jest ono zbyt rzadkie, dodaj więcej mąki. Następnie dodaj starty parmezan.

Krok 5
Usmaż naleśniki.

Krok 6
Naleśniki zroluj, pokrój w cienkie paski i podawaj do zupy.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej