Sałatka z dyni przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z dyni

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
81 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

67 osób wydrukowało

Pobierz pdf

160 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

1 opakowanie

40 gramów

20 gramów

2 łyżki

3 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę potnij na półplastry i usmaż na patelni.

Sałatka z dyni - Krok 1

Krok 2

Po chwili smażenia dodaj orzechy laskowe i pestki dyni. Całość smaż jeszcze 2 minuty, a następnie odstaw do ostudzenia.

Sałatka z dyni - Krok 2

Krok 3

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z trzema łyżkami wody, koniakiem, olejem z pestek winogron i olejem z pestek dyni.

Sałatka z dyni - Krok 3

Krok 4

Sałatę lodową porwij na mniejsze kawałki i przełóż do miski. Dodaj odcedzone kawałki dyni ze słoika.

Sałatka z dyni - Krok 4

Krok 5

Do sałaty przełóż kiełbasę i usmażone pestki oraz orzechy. Całość wymieszaj i wyjmij na talerz.

Sałatka z dyni - Krok 5

Krok 6

Sałatkę polej przygotowanym sosem i podawaj.

Sałatka z dyni - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z dyni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z dyni - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z dyniSałatka z dyni

Kiełbasę potnij na półplastry i usmaż na patelni.