
Składniki
1 pęczek
1 sztuka
3 sztuki
5 łyżek
1 szklanka
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka ugotuj na twardo, wyjmij żółtka. Ugotowane żółtka rozetrzyj z sokiem z cytryny, dodaj śmietanę i chrzan.
Krok 2
Cebulę obierz, drobno posiekaj, dodaj do całości. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
Krok 3
Dodaj posiekane drobno białka i wymieszaj.
Krok 4
Filety śledziowe wyjmij z słoika, ułóż na półmisku, zalej przygotowanym sosem. Wstaw do lodówki na 1-2 godziny.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej