
Składniki
80 gramów
1 opakowanie
1 opakowanie
2 sztuki
6 sztuk
1 sztuka
2 sztuki
3 sztuki
80 mililitrów
1 łyżeczka
1 sztuka
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Buraczki, ziemniaki, jajka, szynkę, ogórki oraz jabłka pokrój w półcentymetrową kostkę. Cebulę pokrój w drobną kostkę, dodaj do pozostałych składników.

Krok 2
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj ze śmietaną i dopraw cukrem.

Krok 3
Z chleba tostowego zrób grzanki, zapiekając kromki w rozgrzanym do 170 stopni piekarniku przez 12 minut.

Krok 4
Połącz wszystkie składniki z sosem. Posiekaj koperek i dodaj do sałatki.

Krok 5
Sałatkę podawaj na grzankach, udekorowaną świeżym koperkiem.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka Szwedzka
Sałatka szwedzka to łatwa do przygotowania i bardzo smaczna potrawa, którą można podać w elegancki sposób. Sprawdzi się zarówno jako codzienna przekąska, jak i przystawka podczas przyjęć. Przyrządza się ją z marynowanych buraczków, ogórków konserwowych, szynki, jajek na twardo, jabłek oraz białego, delikatnego sosu i świeżego koperku. Wszystkie składniki, pokrojone w kostkę i doprawione, układa się na trójkątach pieczywa tostowego i ozdabia gałązkami koperku. Oczywiście sałatkę możesz też podać w salaterce i ułożyć obok pieczywo. W takiej formie zabierzesz ją także do pracy i zjesz na drugie śniadanie. Będzie również dobrze smakowała i wyglądała posypana innymi zielonymi dodatkami – np. pietruszką lub szczypiorkiem. Jasne pieczywo tostowe można zastąpić bagietką lub pełnoziarnistym chlebem. Wystarczy wówczas zrobić z nich grzanki i nakładać na nie sałatkę. Dodatkowo kanapeczki warto ozdobić plasterkami ogórka lub pokrojonymi w ćwiartki małymi buraczkami. Sprawdź nasz przepis i spróbuj tej efektownej przekąski!