Sałatka z makaronem tagiatelle przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z makaronem tagiatelle

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

3 łyżki

200 gramów

1 opakowanie

300 gramów

1 pęczek

200 gramów

3 łyżki

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj w osolonym wrzątku, odcedź i przelej oliwą.

Krok 2

Ser i szynkę pokrój w małą kostkę. Pomidory pokrój również w kostkę, szczypiorek posiekaj drobno.

Krok 3

Zawartość opakowania Knorr wymieszaj dokładnie z majonezem i śmietaną. Dopraw pieprzem.

Krok 4

W dużej misce połącz makaron, ser, szynkę, pomidory, kukurydzę i szczypior. Dodaj przygotowany sos i wymieszaj wszystkie składniki razem. Gotową sałatkę przełóż do salaterki i wstaw na kilka minut do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z makaronem tagiatelle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z makaronem tagiatelle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z makaronem tagiatelle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z makaronem tagiatelle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z makaronem tagiatelle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z makaronem tagiatelle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z makaronem tagiatelle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z makaronem tagiatelle - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej