
Składniki
200 gramów
150 gramów
3 sztuki
2 łyżki
0.25 szklanki
20 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszaj w misce oliwę i ocet balsamiczny.

Krok 2
Dodaj Sos sałatkowy francuski Knorr i wymieszaj.

Krok 3
Włóż do salaterki rukolę. Pokrój w plasterki ser, gruszki w kostkę. Na rukolę wyłóż ser brie oraz gruszki.

Krok 4
Polej wszystko sosem i posyp orzechami. Podawaj zaraz po przyrządzeniu z grzankami.


Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z rukolą i gruszką
To bardzo elegancka przystawka lub danie kolacyjne, które nie obejdzie się bez kieliszka białego wina. Połączenie gruszek, z wytrawnym serem pleśniowym i orzechami włoskimi to w zachodniej kuchni już klasyka. W Polsce dopiero uczymy się, jak łączyć sery z owocami. Jeśli zrobisz tę przystawkę dla gości, zabłyśniesz znajomością kulinarnych trendów. Poza tym danie jest banalne w wykonaniu i niezwykle szybkie. Najtrudniejszy jest chyba sos, ale o jego smak zadbał Knorr. Ty tylko wymieszaj w misce oliwę z oliwek i ocet balsamiczny. Reszta to pestka – obranie gruszek i pokrojenie składników na duże kawałki oraz ułożenie ich w artystycznym nieładzie na liściach rozmaitych sałat. Szczyt tej układanki posyp sporą szczyptą kiełków np. z rzodkiewki lub brokułów. Jeśli zechcesz poeksperymentować, podpowiadamy, że do tej sałatki nadają się także winogrona, maliny oraz chrupki z wędzonego boczku. Potrawę serwuj z francuską bagietką.