Serowe bułeczki

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

4

93 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

60 osób wydrukowało

Pobierz pdf

121 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

2 sztuki

2 szklanki

1 łyżeczka

0.5 szklanki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i solą.

Krok 2

W misce ubij mikserem serek, jajka i miękką Kasię, dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem i wymieszaj.

Krok 3

Na koniec dodaj orzechy, rodzynki i skórkę pomarańczową.

Krok 4

Całość wyłóż na posypany mąką stół i szybko zagnieć gładkie ciasto.

Krok 5

Zrób z niego wałek i potnij na 16 kawałków.

Krok 6

Z każdego uformuj kulkę i ułóż na wysmarowanej Kasią blaszce.

Krok 7

Każdą bułeczkę natnij na krzyż, posmaruj białkiem i posyp pestkami słonecznika.

Krok 8

Piecz około 20 minut w 180 st.C

1

Opinie o przepisie

  • Agnieszka N

    Agnieszka N

    Wyszły bardzo pyszne a co najważniejsze robi się je bardzo szybciutko i bez większego problemu.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Serowe bułeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Serowe bułeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Serowe bułeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Serowe bułeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Serowe bułeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Serowe bułeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Serowe bułeczki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

Zobacz również