
Składniki
60 dekagramów
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz marchewki, z pora usuń wierzchnie liście.
Krok 2
Ułóż warzywa na talerzu „w słoneczko”, na nich połóż dzwonka usmażonego łososia.
Krok 3
Przed podaniem udekoruj rybę spiralkami z pasków marchwi i pora, także plastrem limonki lub cytryny.
Krok 4
Umyj łososia, osusz i posyp pieprzem. Usmaż rybę z obu stron na oliwie, na złoty kolor.
Krok 5
Obgotuj warzywa w Rosole na włoszczyźnie Knorr. Pokrój marchew wzdłuż na długie plastry, por podziel na liście.
Krok 6
Posyp całość pokruszoną Przyprawą w mini kostkach Pietruszka Knorr.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Smażona ryba z warzywami
Jeśli lubisz delikatny smak potraw, smażona ryba z warzywami będzie dla Ciebie doskonałym wyborem. Do przygotowania dania potrzebujesz zaledwie kilku składników, m.in. łososia, marchwi oraz przyprawy w kostkach. Kawałki ryby posyp pieprzem oraz suszonym tymiankiem, i usmaż na rozgrzanej oliwie na złoty kolor. Ugotowane warzywa (marchewkę i pora) ułóż dekoracyjnie na półmisku, a następnie połóż na nich podsmażonego łososia. Jako dodatek do gotowego dania doskonale sprawdzą się plasterki cytryny lub limonki, a także koperek oraz posiekana natka pietruszki. Pamiętaj, że przepis na smażoną rybę możesz w prosty sposób modyfikować, np. zastępując łososia dorszem lub pstrągiem. Dobrym pomysłem będzie także dodanie innych warzyw, np. czerwonej papryki oraz cebuli. Smażoną rybę z warzywami podawaj na obiad lub uroczystą kolację, razem z połówkami cytryny do wyciśnięcia, surówką oraz ryżem lub ziemniaczanym purée. Pobierz listę potrzebnych składników i wypróbuj nasz przepis na smaczne danie rybne. Do dzieła!