Smażona ryba z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażona ryba z warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
22 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

60 dekagramów

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz marchewki, z pora usuń wierzchnie liście.

Krok 2

Ułóż warzywa na talerzu „w słoneczko”, na nich połóż dzwonka usmażonego łososia.

Krok 3

Przed podaniem udekoruj rybę spiralkami z pasków marchwi i pora, także plastrem limonki lub cytryny.

Krok 4

Umyj łososia, osusz i posyp pieprzem. Usmaż rybę z obu stron na oliwie, na złoty kolor.

Krok 5

Obgotuj warzywa w Rosole na włoszczyźnie Knorr. Pokrój marchew wzdłuż na długie plastry, por podziel na liście.

Krok 6

Posyp całość pokruszoną Przyprawą w mini kostkach Pietruszka Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażona ryba z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażona ryba z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażona ryba z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażona ryba z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażona ryba z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażona ryba z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażona ryba z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażona ryba z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Gołąbki
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Smażona ryba z warzywamiSmażona ryba z warzywami

Jeśli lubisz delikatny smak potraw, smażona ryba z warzywami będzie dla Ciebie doskonałym wyborem. Do przygotowania dania potrzebujesz zaledwie kilku składników, m.in. łososia, marchwi oraz przyprawy w kostkach. Kawałki ryby posyp pieprzem oraz suszonym tymiankiem, i usmaż na rozgrzanej oliwie na złoty kolor. Ugotowane warzywa (marchewkę i pora) ułóż dekoracyjnie na półmisku, a następnie połóż na nich podsmażonego łososia. Jako dodatek do gotowego dania doskonale sprawdzą się plasterki cytryny lub limonki, a także koperek oraz posiekana natka pietruszki. Pamiętaj, że przepis na smażoną rybę możesz w prosty sposób modyfikować, np. zastępując łososia dorszem lub pstrągiem. Dobrym pomysłem będzie także dodanie innych warzyw, np. czerwonej papryki oraz cebuli. Smażoną rybę z warzywami podawaj na obiad lub uroczystą kolację, razem z połówkami cytryny do wyciśnięcia, surówką oraz ryżem lub ziemniaczanym purée. Pobierz listę potrzebnych składników i wypróbuj nasz przepis na smaczne danie rybne. Do dzieła!