Śródziemnomorskie tartaletki warzywne

Autor: laleczka20 laleczka20

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 mililitrów

1 sztuka

1 szczypta

500 gramów

1 szczypta

2 sztuki

200 gramów

300 gramów

250 gramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W dużej misce połącz mąkę, żółtka oraz pokrojone w mniejsze kawałki masło. Wyrób ciasto i włóż je do lodówki na 30 minut.

Krok 2

Po wyjęciu ciasta z lodówki rozwałkuj je na stolnicy uprzednio posypanej mąką.

Krok 3

Masłem wysmaruj foremki i starannie ułóż ciasto. Zrób lekkie nakłucia widelcem. Piecz tartaletki w piekarniku rozgrzanym do 180 °C przez 20 minut aż ciasto będzie złocistym.

Krok 4

Bakłażan pokrój w plastry i zamocz na 30 minut w osolonej zimnej wodzie. Następnie osusz je, pokrój w kostkę i smaż na oliwie z oliwek. Po 10 minutach dodaj na patelnie pokrojoną w kostkę cukinię i paprykę, pomidory, Przyprawy w mini kostkach pietruszka oraz czosnek Knorr oraz plasterki czosnku.

Krok 5

Podawaj ciepłe warzywa w upieczonych tartaletkach.

0

Opinie o przepisie

Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej