
Składniki
100 gramów
1 sztuka
200 mililitrów
100 gramów
50 gramów
2 sztuki
1 opakowanie
20 mililitrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj foremki do pieczenia o średnicy 8-10 centymetrów. Ciasto francuskie rozwałkuj na grubość 2 milimetrów. Następnie jedną z foremek powycinaj krążki z ciasta i wyłóż nim środek każdej z foremki. Ponakłuwaj widelcem każdą tartaletkę i zapiecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 5 minut.

Krok 2
Łososia oraz cebulę pokrój w kostkę i przesmaż w garnku na oliwie. Dodaj szpinak i smaż chwilę razem.

Krok 3
Śmietanę i Bulion warzywny Knorr dodaj do składników smażonych. Doprowadź do wrzenia i zredukuj.

Krok 4
Wystudź, dodaj jajka i dokładnie wymieszaj. Dodaj starty ser i wymieszaj razem.

Krok 5
Do każdego z zapieczonych spodów z ciasta nałóż przygotowany szpinak z łososiem. Tak przygotowane tartaletki wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 stopni i zapiekaj 10-12 minut.


Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej