Tartaletki z musem z białej czekolady

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

5

157 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

71 osób wydrukowało

Pobierz pdf

144 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1

1

1

1

1

1

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Spód tartaletek, kruche ciasto:

Krok 2

Cukier, mąkę mieszamy z kostką do pieczenia (proporcje: 2 razy więcej produktów sypkich niż kostki do pieczenia). Możemy również dodać odrobinę cukru pudru.

Krok 3

Podstawą udanego ciasta kruchego jest jak najkrótsze wyrabianie - dzięki temu po upieczeniu pozostaje kruche.

Krok 4

Gdy powstanie nam gładka kula wykładamy ciasto do tartaletek o średnicy 8 cm. Tartaletki obciążamy fasolą i wkładamy do piekarnika na kilka minut.

Krok 5

Pieczemy w temperaturze 200 st. C. Po wyjęciu tartaletek z piekarnika odkładamy je do schłodzenia.

Krok 6

Krem:

Krok 7

Łączymy czekoladę z Kasią w kąpieli wodnej do momentu uzyskania jednolitej masy.

Krok 8

Ubijamy bitą śmietanę. Śmietanę dodajemy do masę czekoladowo-maślanej.

Krok 9

Dodajemy sok oraz startą skórką z limonki. Wkładamy masę do lodówki. Tartaletki wypełniamy schłodzonym kremem.

Krok 10

Dekorujemy według uznania - polecam świeżymi, sezonowymi owocami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tartaletki z musem z białej czekolady - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tartaletki z musem z białej czekolady - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tartaletki z musem z białej czekolady - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tartaletki z musem z białej czekolady - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tartaletki z musem z białej czekolady - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tartaletki z musem z białej czekolady - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tartaletki z musem z białej czekolady - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Babeczki z kremem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej