Tort z kremem maślanym

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

831

10 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

dodatki:

5 łyżek

2 łyżki

ciasto:

5 sztuk

100 gramów

100 gramów

100 gramów

100 gramów

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krem: miękką Kasię utrzeć na puszystą masę razem z cukrem, dodając ekstrakt waniliowy.

Krok 2

Biszkopt: Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, nie przestając miksować, dodawać żółtka. Wymieszaj mąkę z mąką ziemniaczaną, proszkiem do pieczenia, delikatnie przesiej do masy jajecznej, dodaj zmielone migdały. Całość ostrożnie wymieszaj.

Krok 3

Przełóż ciasto do wysmarowanej tłuszczem tortownicy o średnicy 26 cm. Piecz ok. 30 min w temperaturze 170°C, przestudzone ciasto przetnij na dwa krążki .

Krok 4

Przekładaj ciasto maślanym kremem.

Krok 5

Posmaruj brzegi i wierzch ciasta, obsypująć jego boki krokantem, a na wierzch połóż kwiatki cukrowe lub owoce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tort z kremem maślanym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tort z kremem maślanym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tort z kremem maślanym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tort z kremem maślanym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tort z kremem maślanym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tort z kremem maślanym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tort z kremem maślanym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej